9 Januari 2010

Friday, January 8, 2010

Hai...hello, Assalamualaikum....
Baru sambung balik cerita pejalanan hidup seorang lelaki...
Semalam ANAS dah dapat contac balik kawan2 kelas Dip Account dulu, Ril ngan Naim, best sangat2 sebab dah lama tak jumpe, dia orang dah keja tetap...rezeki dia orang kan..tapi ANAS akan terus menghabiskan pengajian kat UNIMAS nie...kalau nak diikutkan untuk give-up dulu lagi bila dapat result GB (gagal dan diberhentikan) tapi dapat peluang ke-2 untuk terus belaja kat sini tak dilepaskan walauun lambat akan ANAS tamatkan juga sebab berpegang kepada " A WINNER NEVER QUITS, AND QUITTERS NEVER WIN " dan juga " ANY ONE CAN START BUT ONLY THE TOUGH WILL FINISH".
Memang orang kampong ngan family asyik tanya "Bila nak abis?" tapi diaorang tak faham dengan dugaan kat sini...tapi tak dinafikan ada gak kesalahan dan kelemahan diri nie lumrah insan...tapi ANAS betol2 senang dengan kursus MARKETING kat sini...maybe gak dalam diri ini telah ditakdirkan untuk menjadi peniaga yang berjaya..baru ANAS sedar dengan MARKETING diri ANAS amat serasi..yang pasti ANAS seronok jika kerja nanti berjumpa dengan orang...
Erm...tapi sem nie rasa something ilang la...ntah ape..mungkin kena banyak bertafakkur lagi...ape lagi nak dikatakan ini lah perjalanan hidup seorang lelaki..
Alhamdulillah....

1 comments:

-axto eighty8- January 9, 2010 at 3:57 AM  

apa2 pun abg anas, boleh punye... Smoga berjaya.. :P

Post a Comment

  © Life of Man On The Road

Back to TOP